COLLAGE 2008


Jaha sådär ja! Då var det över, det man gått och väntat på i tre år, och längtat till! Har gått helt sjukt fort men nu är collage slut.
Vet egentligen inte vad jag ska skriva nu... Ville bara skriva lite sammanfattning men jag känner på mig att det kommer bli ganska tråkigt.
Hur som hellst så har det väl gått bra. Förutom att min mygga bestämde sig för att inte fungera dom flesta gångerna, och jag sjöng som en kratta de sista två föreställningarna. SYND! Så nä, sången i collage var jag väl tyvärr inte nöjd med. Däremot så gick dansen bra för det allra mesta!
Vårat steppnummer var helt grymt roligt!!! OMG! Varför tycker jag inte att stepp är roligt på lektionerna när det är så grymt sjukt roligt på scen?
Å den moderna dansen som jag inte har tyckt varit särskilt kul att dansa nån gång... Men på scen blir det ju en helt annan sak. Å jag börjar dessutom gilla koreografin fastän den är väldigt mekanisk och egentligen tråkig...

CATS är en musikal jag gärna skulle vilja göra på riktigt. Tror jag har nämnt det innan...
Och Seeta är en otrolig inspirationskälla. Hon tyckte att jag ska fortsätta satsa på sången eftersom jag har ett sånt fantastiskt instrument... Å i London var det ju också sången som var det dom tyckte var bäst, åsså fick jag jobb som sångare på colorline. Det känns lite konstigt, jag har liksom alltid kategoriserat mig själv dom mer dansare än sångare... Men, det gör ingenting....

Collage har hur som helst varit väldigt roligt och slitigt...
När väl föreställningen dragit igång var det som ett långt maraton.... I och med att man var tvungen att byta och och sminka om i pauserna. Å alla dessa klädbyten!!! Där var Stina verkligen en helt otroligt hjälp!!!  TACK!!!

Nu är det bara en vecka kvar av PAS, eller inte ens det!!!
Redovisningar, utspark, filmkväll hos teater-helen, spextittning, balett, old school med Lisa?, avslutningsmiddag på odd fellow och skolavslutning.
Overkligt men faktiskt... Skönt! =)

Här kommer i alla fall lite bilder från Collage som min pappa tagit!!! =)


image206

image208

image209

image210

image211

image212

image213

image214

image215

REKLAM


Älskade Johanna Amneus har lagt upp lite klipp från Collage på Youtube.
Eftersom jag fortfarande inte vet hur man lägger upp en sån där snygg filmruta som gör att man kan kolla direkt i bloggen så lägger jag in en länk... igen!
Om nån vet hur man gör så får ni gärna höra av er!!!

http://www.youtube.com/watch?v=cqehj84hqto

Hett tips!!!
COLLAGE 08 på Lorensbergsteatern. 23-24 maj 2008

Repar...


Åh, det är så otroligt roligt just nu!

Sitter hemma och väntar på att jag ska gå å lägga mig. Snart...
Svider i ögonen av trötthet (och scensmink)

Vi repar på Lorensbergsteatern inför våran avslutningsföreställning COLLAGE 08
Jag älskar collage just nu. I princip allt är liksom roligt, ja förutom klädbyten och alla omsminkningar. Men Stina och Sarah gör att det blir roligare.
Absoluta höjdpunkten i hela Collage är inte när jag sjunger solo. Utan när vi gör Cats, de e så sjukt jä-la roligt! =) Hoppas att man nån gång i framtiden kommer att få göra den musikalen fullt ut... Å då väldans gärna som Rum tum tugger också... Jag älskar den katten!!! Å vi har så roligt tillsammans!!! =)
Ja å det är klart att det är kul att sjunga i Beatles också, men Cats känns så väl genomarbetat och välgenomtänkt, Beatles är hedrande tvåa!!!
Å all denna dans... =)

Visst är det roligt att ett klädbyte på 20 min är stressigt...? Men det blir så om man dessutom måste sminka av och sen sminka om...

Imorgon är det genrep, å på fredag så smäller det!!!
Sen är det två föreställningar på lördagen, och efter det är det bara att packa ihop och fara hem. Sen är det bara en vecka kvar på PAS!!! Helt otroligt!
Det ska bli en väldigt rolig vecka... Men det är sjukt sorglig att det snart är slut, lite svårt att fatta...
Nu händer allt, och snart kommer det vara väldigt lugnt...
Hmm... Ska bli både skönt och jobbigt att sluta!

Rans roligaste kommentar idag:
Ah, dom kan ha hamburgarna på sig (handbojorna)
Ja säger till Åby att hissa ner gardinen (fonden)
Stina, booten var bra! (stöveln)

Det blev visst tre... Hon är rolig våran Ran, å alldeles underbar.
Hon har fått för sig att jag inte äter tillräckligt, å försöker få mig att äta mera... Idag glömde jag iofs att äta, men annars är ju kanske inte mat ett problem som jag har...

Å imorgon kommer Seeta (catsregissör/koreograf) och tittar... Första gången hon ser det sen repperioden... Blir spännande... =)

NU ska jag sova... =) Skönt!!!

Lite repbilder...

Snart är det dags för collage!!! =)
I fredags körde vi genomdrag på alla dansnummer och musikalnummer! Jag (och ida) knäppte lite kort på det! Här är några...

image198

Ettornas assnygga Wickednummer!!!

image199

Tvåorna dansar afrikansk jazz! Li ser ut som om hon har grönt hår... =)

image200

Pas de deux till Pink Floyd

image201

Jag, Robert och Kalle!

image202

Stepp med "the pinguins" usually known as "the gräshoppers"

image203

Det här är modernt! Jag tycker det steget ser så sjukt roligt ut! =)

Sen på kvällen, hade vi systuga med Paulina. Sydde Catskläder... Såhär ungefär kommer "rum tum tugger" alias emil söder att se ut! Den är inte riktigt  klar med i princip! Ska sätta lite kardborre i ryggen och sen är det klart!

image204

Ganska kass bild, man ser inte så mycket... =( Men lite synns ju!
Men om artistbraschen skulle skita sig kan man ju alltid sy kläder istället! =P Haha!
Men faktiskt så är jag ganska stolt!

Så välkommna nästa helg att titta! Det kommer nog bli ganska bra tror jag!!! =)

Handsfree


Så sjukt faschinerande, fashinerande, faskinerande (hur sjutton stavas det?)
Måste berätta om mitt handsfree till mobilen. Jag använder det i princip varje dag. Blev väldigt besvärligt när mitt förra gick sönder... Men jag fick ett nytt av min syster och hennes festman förra julen.
-Nu är du försiktig med den här emil! Jag vill inte att den ska gå sönder...

Hehe! I helgen tappade jag bort det. Jag visste att jag hade lagt det nånstans där jag inte brukade ha det, men kunde verkligen inte komma ihåg var... Så det var borta några dagar, jätteråkigt! Tills jag tog på mitt mina nytvättade jeans. Nån konstig knöl i fickan...
Jag hade tvättat mitt handsfree i 40 grader i 80 min. Efter det hade det fått hänga i torkskåpet och bli torrt!
Shit, nu måste jag köpa nytt! Kan ju aldrig funka!!!
Men gissa vad? Det funkar lika bra som innan! Helt otroligt!
Så, om nån känner för att tvätta sin handsfree så har jag kollat så det funkar!!!

Annars är det väldigt mycket Collage just nu!
Igår körde vi första gången med orkestern, å idag har vi dansat verkligen hela dan! Stepp, modernt, danscollage, jazz, cats!!! Lovely!
Men imorgon ska vi köra genomdrag på allt, på skolan med kläder! Ser jättemycket fram emot att få se våra grymma ettor och tvåor i helhet med kläder!!! =) Å att få köra igenom med orkestern på riktigt!

Har varit väldigt låg dom senaste dagarna. Det är tråkigt... Jag brukar annars vara ganska glad av mig... Å det är tråkigt när man inte kan göra något åt det. Det brukar gå att lägga på ett leende och ta sig igenom dåliga dagar, men jag orkar inte...
Jag är jättedålig på att både dansa och sjunga... Vill inte att det ska vara så!
Jaja, det blir säkert bättre snart... =P

Tidig kväll ikväll!!! =)Bröllop!


Ja! Igår åkte jag och stina ner till Bjärnum för att bevittna bröllopet mellan Lina och Carl.
Lina gick med oss i bjärnum, hon har en fantastiskt vacker röst och jag fick äran att sjunga duett med henne i Wicked i vårshowen!
Det var mitt första riktiga bröllop och det var så fint!

Jag och stina åkte ner till bjärnum på morgonen! Sjukt varmt i bilen!!! Jösses amalia... Vi hade ingen stans att byta om så vi bjöd in oss till helena (dramafröken) och bjöd henne, hennes mamma och Rickard på lite frukost och fika! Mysigt...

Sen var det vigsel. Första gången för mig i bjärnums kyrka. Den var väldigt fin, påminde en hel del om Backa kyrka här hos oss. Allting var så himla fint!!!
Å i kyrkan var också Magnus, "Daniel", Linda och Chrille.
Stina tummade med en kille när Lina och Carl kommit in. Sen följde mycket musik. Bland annat så överaskade Lina sin man med att direkt efter ringcermonin sjunga en sång till honom. Så fantastiskt vackert. Å som utgångslåt sjöng magnus Anthem, helt otroligt fint!!!

image194

Nygifta


image195

Stina fick lite såpbubblor att blåsa vid Finja bygdegård.

Efteråt var det fest i Finja.
Otroligt god mat och väldigt mycket tal och uppträdanden. Daniel överraskade lina med att dyka upp. Han hade inte trott att han kunde det, men när han fick reda på att det gick så höll dom det hemligt för henne... Hon fick en glad överraskning när han kom in och sjöng pretty woman för henne!

image196

Självklart kunde inte heller vi hålla oss ifrån att sjunga lite "operett" och steppa lite. DVS det som ingen annan gjorde...
Vi var hemma i Göteborg ungefär halv två. Efter en himla mysig och speciell dag. Å jag är så glad att jag fick vara med om denna dagen i deras liv. Tack så mycket!!!

image197

Stina och Magnus lite trötta....

Tjoho!!!


Nu så är även denna veckan slut! Å det känns så skönt! =)
Börjar bli ganska less på skolan just nu, så det sitter bra med en ledig helg!

Har idag dansat från kl 9 till 16 med en halvtimmes lunch. Balett, jazz, stepp och jazz!

Helt sjukt att det bara är två veckor kvar till collage, och på fredag ska allt vara klart. Det är det väl iofs redan, men ändå... bara grejen.
Nu är det kläder som är bekymret. Men det kommer lösa sig! =)

Vädret kunde inte vara bättre. Känns nästan som sommar här nu. SYND att ventilationen på skolan är trasig, så det känns som regnskog i danssalarna efter 10 min. Men det skulle ju vara fixat i tisdags så det dröjer nog inte... =P

Å imorgon ska jag och stina på bröllop. De e faktiskt mitt första riktiga bröllop. Jag var på greger och gunhilds bröllop för en massa år sedan, men det var bara på själva cermonin. Åsså var jag ganska ung då.
Det är en klasskompis från Bjärnum som gifter sig. Lina heter hon, och var min duettpartner i vårshowen. Hon ska gifta sig i Norra Åkarps kyrka i Bjärnum och det ska bli såå kul att se!
När vi fick inbjudan trodde vi verkligen inte att vi skulle kunna komma. Näst sista helgen före collage brukar verkligen inte innebära ledigt, men kors i taket så kunde vi tacka ja nu i veckan!!! Åker ner imorgon med stinas bil "fille"
Kommer väl kanske en redogörelse här så småning om!

Så nu sitter jag här i finkostymen som jag ska ha imorgon och skriver blogg mitt i natten. SOV EMIL!!!
Ska åka relativt tidigt!
Tänkte bjuda bjärnumsfröken helena på fika imorgon, fast det vet hon inte än!

Konstigt inlägg idag. Så blir det när man inte vet vad man ska skriva, men gör det ändå!!!

Googlat!


Så, nu har även jag fallit för frestelsen att svara på vissa frågor, bildgoogla svaren och lägga upp den första bilden som kom fram när man sökte på ordet!
Fattar man vad jag menar när jag skriver så?

I alla fall!!!
Jag har inte fuskat...

Förnamn: (Emil)


Tydligen nån kille som heter string-emil och som städar hos folk... Hmm... Kul att det är den första "emilbilden"... =(

Bor: (Hisings backa)


Bilden är faktiskt från vårat bostadsområde Backa röd! (Eller lilla pakistan)

Gillar att umgås med: (Stina)


Stina gillar golf! =)

Favoritdjur: (Hund)


Åh vilken snygging...

Vill ha: (Ett lyckligt liv)


Ja, vissa har det, andra inte...

Äter helst: (Mormors köttbullar)


Ja, det gör han med...

Gillar: (Sjunga)Och att: (dansa)Favoritfärg: (grön)
Sådär ja! Det var ju kul... ;)

I övrigt händer inte jättemycket! Men jag är glad ocg på bra humör mest hela tiden!
Solen skiner och jag verkar ha fått ett toppenjobb! Mycket som känns bra just nu! Ser fram emot att få göra collage på scenen snart! =)

Boknörd?


Uthyres, någon?


Nu har jag då alltså tackat ja till jobbet! Å det känns jättebra! =)

Nytt problem...
Jag behöver en lägenhet!
Någon som har lust att hyra ut en lägenhet, gärna centralt under en längre period till mig! Eller är det någon som vet nån som ska typ utomlands och behöver en pålitlig hyresgäst för ett tag?
Allt av intresse, förutom som inneboende... Har redan prövat det...

Hjälp mig snälla!!!

(I göteborg, kanske man ska skriva också)