Belief!!!

Igår kväll var Emil och dansade kvällskurs för min förra jazzlärare Johanna Amneus! Denna otroligt begåvade människa har gjort en helt underbar koreografi som man blir helt gald i själen av att dansa. Ettorna som har henne i jazz har dansat till Gavin Degraws "Belief", å när man ser en så vacker dans måste man bara få dansa den själv!

Johanna filmade mig, ida och nadja efter klassen och hon har lagt ut filmen på youtube. Så om nån vill se mig dansa kan man gå in på länken nedan.
Skulle helst vilja lägga in ett sånt där videoklipp som vissa gör ibland men det kan jag inte, så det får bli en vanlig länk istället!

Här är den:

http://www.youtube.com/watch?v=9xsckSMMfkU


Sweeny Todd


Så var ännu en sak avprickad på att göra listan!
Jag och Stina kom nyss hem efter att sett Sweeny Todd på bio. Denna märkliga musikal som vi fick stifta bekantskap med i Bjärnum för tre år sedan. Den handlar om en man som blir oskyldigt satt i fängelse i australien i 15 år. Kommer tillbaka och hämnas genom att skära halsen av folk med sin barberarkniv som sedan mrs Lovett gör köttpajer på. (folket altså, inte barberarkniven)
Fasade lite över att Jonny Depp och Helena Bonham Carter skulle spela huvudrollerna. Man vill ju gärna att huvudrollerna i en musikalfilm ska spelas av folk som kan sjunga... Å visst, sångmässigt var det väl ok. Men hade kunnat varit mkt bättre, fast jag köpte det ändå!
Ja, man har ju fått sin dos av blod på film... =P
Är lite besviken över att de hade ändrat slutet bara, jag tycker att orginalet är bättre. Fast sorgligare...

Sondheim skriver väldigt märklig musik. Var den andra Sondheim musikalen inom en vecka. Såg ju "Something happened on the way to the forum" på BA i Lördags. Den var väldigt bra, jätterolig! Å dom är väldigt duktiga! =) Stolt blir man minsann!

Imorgon är det sovmorgon. Egentligen studiedag men vi ska repa lite inför uppsjungningen nästa vecka. Vet fortfarande inte hur jag ska göra min låt. Känner väl att jag inte bryr mig så himlarns mycket heller. Uppsjungning var roligare i ettan och tvåan. Man pallar inte lägga ner så mkt tid på det längre... =( Tråkigt... Men det blir bra ändå!!!
Sen på kvällen blir det nog kvällskurs för underbara Johanna! "Belief" =) Ser fram emot...

JAG GILLAR TEATER IGEN!
Det var en snabb dipp! Har haft en väldigt bra lektion idag! =)
Ser fram emot att komma igång med min monolog, och ska försöka hitta en engelsk till Londonaudition i april!

Fick nej igår ifrån Wallmans. Mycket väntat. Men har fortfarande inte hört något från Cabaret Lorensberg. Det är lite taskigt att hålla en på halster sådär länge tycker jag... Enligt Jesper har jag någon sorts reservplats, men det vore ju schysst att få höra någonting i alla fall...
Men men. Annars är det slutauditionat för jobb i år i alla fall...
Ska göra audition i april i London för stipendie för Laine. Sjukt läskigt men väldigt nyttigt. Ser inte fram emot improvisationsprovet i grupp på engelska! Brittisk engelska helst! Men Ran har lovat hjälpa mig med jazzsolot! Ser fram emot att komma igång med det... =)

Gud vad jag bara skriver om skolan hela tiden.
Tyvärr men det känns som att det är det enda som händer i mitt liv. Och alla hemmakvällar med stina förstås! Skolan har kommit att betyda så mycket. Jag trivs väldigt bra där. Långtifrån alla lektioner är roliga, men jag trivs i miljön och allt folk och många av lektionerna också! Jag har hittat vad jag vill hålla på med, och jag hoppas verkligen att jag kommer få fortsätta med det lång tid framöver! Det är också därför jag åker till London nästa år! För att bli så bra som det bara går och sen försöka få många roliga jobb!
Fan, det ska gå! Så är det bara!!! =)

Väldigt blandat inlägg detta...


Bitter!

Skrev nyss ett långt inlägg som raderades... Usch jag hatar det!
Vill inte skriva om det men det handlade om dagens audition till Cats! Att dansen gick väldigt bra och hur kasst sången gick!
Å att jag är världen sämsta på teater just nu, och att jag delvis skyller det på våran nya teaterlärare... =(

Så tack för mig!

Hårresande!


Har verkligen hittat internets roligaste funktion!!! Har skrattat så jag har gråtit tre kvällar i rad!
Stina och jag har testat det mesta nu!

På veckorevyns hemsida (fråga inte) kan man nämligen testa olika kändisars frisyrer. Liksom för att kolla vad man skulle passa i, är väl meningen. Så jag blev nyfiken och laddade upp en bild för att se hur det såg ut, å resultatet blev så sjukt roligt så jag kunde inte hålla mig från att fortsätta! De senaste två kvällarna har jag och Stina suttit uppe nästan till tolv och klippt och klistrat, och skrattat! Helt beroendeframkallande...

Här är lite av resultaten...

                       


                       


       

TÄNK VAD HÅRET GÖR MYCKET ÄNDÅ!

Det här är bara en bråkdel av vad vi har gjort!!! Hahaha!
Det är så schysst att man liksom inte bara får en ny frisyr, man får en hel kändiskropp också!

Blir du sugen?
Adressen är: http//kandisfrissan.veckorevyn.com

Bara att sätta igång!!!

Cabaret Lorensberg


Emil har idag gjort sista provet till Cabaret Lorensberg.
Inom två veckor kommer svar ifall man fått det eller ej... 
Förväntar mig inte så mkt, men det var en rolig (om något tokig) audition!

Skador i hemmet!


Läste nyss att de flesta skador sker i hemmet! Å att arbetsplatsen är det säkraste stället att vara på!
Helt sant! Verkligen!
Vet faktiskt inte om jag nån gång skadat mig på skolan, okej blåmärken, men hallå! Slänger man sig hårt på golvet blir det det naturligt! Däremot hemma!

Jag har en ovana att göra danssteg när jag inte har nått att göra! Stina brukar ofta påpeka det också! Att jag markerar en uppvärmning när vi väntar på bussen, eller går igenom kombinationer medan riset kokar (kanske därför dom fasnar så lätt?) Stepp är annars en tacksam sak! Blev för inte så längesedan utskrattad av ett tonårsgäng när jag steppade i mina snowjoggers inne på netto!

Att dansa i en liten lägenhet medför förståss vissa risker. Jag har tex slagit i knät i handfatet inne på toaletten 3 gånger när jag övat pirouetter! Har slagit i foten en gång också i en attitude pirouett! Jag gjorde en chassé (stavas det så?) för snävt runt ett hörn och bonkade i höftbenet i väggen. Slog sönder mamma och pappas kristallkrona en gång när jag övade jazz i finrummet (den gick ganska lätt att laga) Händerna slår jag i jämt och ständigt i väggar och annat hårt, tex en stekpanna som stod på plattan (Jag slog i handtaget så den snurrade bara runt på stället men ändå!) Å en gång när jag borstade tänderna och dansade afrikanskt samtidigt (ja jag vet...) Så flög tandborsten in i väggen och sen in bakom badkaret, ja då börjar man ju undra va fan det är man håller på med!

Trappan, badrummet och köket ska tydligen vara farligaste ställena i huset!
Nån trappa har jag inte, åker hiss... Men annars är det faktiskt badrummet och köket jag gjort illa mig i mest faktiskt! Ibland kan dom dom där forskarna!

image157

Fast ibland gör man illa sig på skolan också! Johan fick tex en smärre nässkada i på en lektion med Helena i Bjärnum!

Tomorrow är det audition för Cabaret Lorensberg! Det har tidigare i typ hela PAS varit mitt drömjobb! Att bo i Göteborg ett år till, ta proffsklasser och hänga med alla otroliga vänner som jag faktiskt har här! I år borde jag dessutom vara extra peppad eftersom man inte längre behöver servera där.
Men nej, jag känner väl lite att jag vet vad jag ska göra nästa år. Visst skulle det vara roligt att få jobbet, men isf kommer jag nog vara tvungen att tacka nej! Tyvärr... =( Jag ska ju till London! =)
Dansprov kl 10.00 och sen gallring, är nästan beredd att tycka att det vore skönt att inte gå vidare, kan fortfarande inte den obligatoriska låten riktigt...
Däremot skulle jag jättegärna jobba där senare, nått annat år... Å då kan det ju vara bra att se hur audition går till...

Nä, nu ska jag välja ut vad jag ska ha på mig imorgon!!! =)
Å sen blir det sängen!!! =)

Eran Emil

Laine theatre of arts

Känner att jag kanske ska skriva lite om min framtid!

Emil Söder har blivit antagen till Laine theatre of arts i London. Jag har en plats nästa år där jag, om jag vill får gå med treorna för att utvecklas så mkt som möjligt.
Jag behöver inte göra audition utan har kommit in på rekomendation av min älskade jazzlärare tillika skolans grundare Ran Hamilton.
Bara ett krux! Skolan kostar 150 000 kr. Det är väldigt mkt pengar.
Därför är det bra att skolan har stipendie som man kan söka! =) Kommer få reda på nu i slutet av februari ifall skolan kommer kunna erbjuda stipendieplats iår. Isf kommer jag att åka till London i april och göra audition för stipendiet, Ran tror att jag har ca 90% chans att få det så det känns ju inte alltför hopplöst...

Känns helt sjukt konstigt och det var kanske inte vad jag hade tänkt mig riktigt. Att plugga vidare var ju egentligen min reservplan ifall det inte skulle går bra med auditions. Men nu är jag inne, och det känns väldigt dumt att inte ta chansen.
Ran har genom åren skickat tre elever till Laine och två av dom jobbar nu på West end i musikaler. Känns bara så overkligt att jag skulle kunna göra detsamma...

Nä, får väl se lite vad som händer...

Imorgon kommer amil i alla fall att ta nattbussen mot shtlm (kostade bara 174 kr) å söka Wallmans och på söndag ska jag söka Cabaret Lorensberg. Skulle jag få jobb där skulle det komplicera min situation en aning men det känns som att det bara är att vänta och se...

Görskönt med sportlov! Jag och stina har haft en väldigt lugn helg! Var hos Empa i kviberg igår och kika på melodifestivalen! Christer sjögren, vilken pärla!!! Jag tyckte han var så himla roligt!!! Kul att ha gick vidare =) Å idag var vi hos Åsa och Kalle å fikade... Å jag fick hjälpa till att måla lite i sovrummet.... Stina höll lampan.. =)

Haha!!!

En aning nervös nu inför Wallmans, men det kommer att gå skitbra! Är lite nervös över dansen, har ju varit streetprov där förut om åren, gissar att det blir det iår med. Men det är bara på med stora smajlet och "fake it till you make it!"

Nu ska jag äta lite sockerkaka och sen gå å sussa!!!

Många kramar