Men jösses å herregud!!!


Emil har ett problem! Ett egentligen ganska angenämt problem, men ack så jobbigt!!!

Igår ringde en tjej ifrån 2entertain och ville erbjuda mig ett jobb på Color magic. En ny båt som går mellan oslo och kiel. Dom producerar sjukt bra showen, och lönen är helt fantastisk!
Dom ville ha mig som framför allt sångare!!! Galet roligt! =)
Det är ett jobb som jag absolut jättegärna vill ha!!! Å det skulle vara helt underbart!
Dessutom jobbar man i två veckor å sen är man ledig i två veckor!!! Å så fortsätter det i över ett år!!!

Kruxet ligger ju i att jag ju dessutom har fått ett stipendium på ca 150 000kr för att gå en av europas bästa musikalutbildningar! Oh my shit pommes frites! Har haft sån ångest det senaste dygnet!
Jag vill ju göra båda...

Men jag har samtalat mycket med mig själv, med stina, med ran, med mamma och nu senast med pappa! Å jag tror jag kommit fram till att jag ska ta jobbet!!!
I hjärtat så känns det mycket roligare och bättre att ta det jobbet! Än att åka till London och slita med balett, jazz osv... Visst, jag skulle antagligen bli grym och ha världens chans att komma in och få jobb på West end. Men när jag tänker på det så drar Color line så himlarns mycket mer...
Mikael Jöback satt med i juryn och vill att jag ska vara en av de som sjunger mest i hans show!!! Helt galet!!!
Åsså sa dom att jag har en otrolig talang, och att jag kommer gå långt hur jag än väljer. Men dom förstod ifall jag valde skolan...

Så imorgon kommer jag att tacka nej till en möjlighet som jag kanske bara kommer få en gång i livet. Å risken är att jag kommer fetångra det så småningom! Men som pappa säger. Man vet inners inne vad man själv vill, å då ska man följa den instinkten. Annars blir det inte bra!
Känns egentligen som att alla andra har blivit mycket gladare för min skull, än jag blev själv när jag fick London. Men när jag fick jobbet var det jag som blev gladare!!!
Kalle fick också jobb på color magic! Hoppas vi hamnar i samma team!
Jag kommer kunna bo i göteborg! Ta proffsklasser och sånglektioner när jag är ledig. Bente har redan lovat att ta sig an mig... =)

Huvva ångestbetingat!
Men det är ett lyxproblem, jag vet!
Precis som när jag skulle välja skola. Då valde jag Performing arts school framför Balettakademien, och det blev ju bra! Så nu kommer jag också att välja rätt!!! Så det så!!!

Ojojoj!!! Vilka problem man har...

Såhär i förbifarten...


Håller egentligen på och städar och borde inte sitta här... Men men...
Är auditiontider på skolan!
Tänkte CYKLA (jepp) ner till skolan imorgon och kolla in vilka det är som tagit sig till sista dagen och sen kanske se vilka som kommer in...! =) Så kul! Inte för att man kännser just nån, men det är roligt ändå!!!

Den 8 april skrev jag att min blogg hade ett genomsnitt på 13 besökare per dag! Det har nu stigit till 23 per dag! Nä jag vet, det är fortfarande inte jättemycket, men det är roligt att det ändå är så många som vill läsa vad lilla jag skriver!!!

image184

Stipendie

Idag har Ran pratat med Carol eller miss venn som jag har fått lära mig att hon heter...

Efteråt kom hon ner för trappan och såg bekymrad ut, men sa inget...
- Varför säger du inget sa jag! Ska du hålla mig på halster så länge för... Fick jag det inte?
Åsså skakade hon på huvudet...
- Åh va synd...
- Äh jag skojade bara! Du fick det!

=) O my god!!!
Jag har fått ett stipendie på ca 150 000kr för att gå ett år på en av europas bästa musikalutbildningar i London! Helt galet sjukt!!! Verkligen!

Miss Laine (grundare, ägare och rektor) Hade tyckt att jag var väldigt trevlig och ödmjuk, pratade jättebra engelska och så älskade hon min röst!!! Dansen var okej...
Haha!!! SÅÅÅ ROLIGT!!!

Jag är lite glad nu! Och en smula nervös...
=)

London yeah!!!


Ok! Så då var man tillbaks från Londonet! Tänkte försöka sammanfatta lite vad som hänt, men jag känner på mig att det kan bli rätt så långt...

Efter två dansklasser på måndagsförmiddagen styrde jag kosan mot Göteborg city airport i Säve.
Resan gick bra, sov en del på flyget och var framme i centrala london runt kvart i 7 på kvällen! Sen tog det en liten stund tills jag hittade Kudos bar där Anna jobbade. Anna har gått dansforum och sedan Laine, hon har efter det jobbat i "the Lion King" på West end i 3 år och jobbar nu med att lära nytt folk showen, hon håller i barnauditions för nala och simba och fixar med massa annat, dessutom ska hon koreografera en opera och så jobbar hon extra på en bar! Ran hade fixat så jag fick bo hos henne och det var super!!!

När jag letade efter annas bar gick jag förbi teatern där "Joseph and the amazing technicolar dreamcoat" spelades... Kul!
Anna sa att dom flesta teatrar började spela halv åtta, så om jag ville kunde jag ju gå å kolla på nått... Hon visade lite snabbt vart Dirty dancing, the lion king, lord of the rings, avenue q, chicago, joseph mm gick! Eftersom jag redan visste var joseph låg skyndade jag mig dit... Fick superbra biljett för 45 pund. Ganska dyrt, men då satt man väldigt bra. Hann köpa ett äpple och sprang in och satte mig...
På "joseph and the amazing technicolar dreamcoat" Herregud! Man är i London och ska välja en musikal! När man kan välja på Wicked, lejonkungen, sagan om ringen, borta med vinden... Nä, då väljer emil att gå på Joseph...  Fånigt tyckte jag då...
Sen började ouvertyren! Å när 40 små barn springer in på scenen från publiken och börjar leka till "close every door" då grät emil!!! O my god!!!
Hela musikalen var helt fantastisk!!! Hade inga större förväntningar, men shit vilkan rolig musikal! Och massa bra musik!!! Finalen var helt otrolig när joseph flyger upp över publiken sjungandes close every door, med sin kappa över hela salongen och massa vit confetti som singlar ner... Go go go Joseph!!! Helt underbart!!!

image181

Sov hos anna i kennington!

Stora auditiondagen!
Åkte ut till Epsom som är en liten mindre stad i utkanten av London! På Laines börjades det med invägning, jag hade gått ner 2 kilo sen jag sist vägde mig. Sen var det jazzprov. Jag gjorde min audition tillsammans med alla blivande ettor som sökte treårig stipendium... Jazzen var väldigt lätt, speciellt diagonalerna, och jag glänste rätt bra!!!
Sen var det balettprov inför miss Laine och miss Venn. Gick också väldigt bra! Tjejerna var jätteduktiga, men killarna tyckte jag inte imponerade särskilt... Jag var bäst! Fast då har dom å andra sidan tre år framför sig på en av englands bästa musikalskolor.
Alla var jätteprydligt och i princip likandant klädda... Så jag stack ut en del... Nuvarande elever kom in med te och kakor till juryn, england är verkligen en helt annan värld...
Efter lunch var det drama prov. Provet varade i 3 timmar. Improvisation på engelska! Tjohoo!!! KUL! =( Det var svårt men roligt... Jag pratade faktiskt lite svenska också i en av improvisationerna! No, aj dont spik inglish! Haha! =)
Paralellt med dramat så fick fok gå iväg och göra sin sång och solo inför miss laine och div andra... Killarna var sist och jag var näst sist av killarna. När dramaprovet var klart hade dom kommit igenom ungefär hälften av alla... Så vi fick fört vänta i en danssal, sen i ett omklädningsrum och till sist i en annan danssal... 3 timmar till! Kl 19.oo ca så fick jag göra mina sista prov... Då hade jag i princip inte ätit på hela dan, varit rätt nervös, pratat engelska och försökt förstå folk som pratar otydligt och med breda olika dialekter.
Var ganska trött dvs...

image182

Innan man gick in fick man noga instruktioner om hur man skulle göra med pianisten och att man skulle gå fram och ställa sig säga "good afternoon miss laine, good afternoon everybody" Om man inte tilltalade miss laine först kunde hon tydlign bli väldigt arg!
Sången gick helt okej. Det lät väldigt bra med rent interpretationsmässigt gick det bajs... Jag sjöng "its hard to speak my heart" från Parade. Miss Laine sa "that was beautiful, I really love your voice" Rätt schysst att höra det från rektorn och ägaren till Englands ledande musikalutbildning!
danssolot gick kasst!
Jag var väldigt trött och hade inte mkt krafter i kroppen. Salen var bra mkt mindre än jag övat i, golvet var av parkett och väldigt halt! Så efter förutsättningarna gick det väl ganska bra, men det gick inte bra...
Efter 9 timmars audition tackade jag för mig och åkte tillbaks till London! Åkte med scott oliver som förklarade ganska mycket om Laine och om andra skolor i London. Han går nu på Bodywork och har fulltime scolarship där, men vill hellre gå på Laine eftersom det är den bästa skolan! Det var rätt schysst att prata med treorna där... Nån hade fått jobb som understudy till Fiyero i wicked, nån annan som bernardo i West side story... typ 10 st skulle vara med i high school musical mm mm. Helt sjukt! Å det är ju West end vi pratar om!!!

image183

Igår hade jag sovmorgon! Planen var att köpa steppskor och kolla in dresscirkle (MUSIKALAFFÄREN) Jäklar vad jag letade steppskor, hittade fyra olika dansbutiker men ingen hade det som jag letade efter... Lyckades tyvärr inte hitta capezio butiken och det var väl där man skule kunna tänkas hitta kanske men men... Var ett tag på dresscirkle, men min budget tillät bara ett köp.... Köpte DVD:n från PIPPIN! Very good film...
Sen åkte jag hem!!!
På flygplatsen stog Stina och väntade!! Hon hade kört ut för att hämta mig! Jättesött! =)
Hon fick en jätteschysst big ben penna!!!

Idag är det audition till dansforum! Tänkte åka ner så småningom... Ska dansa kvällskurs för johanna och sen gå å ta en öl med stina!!!
Imorgon blir det second hand shopping med paulina och kajsa inför collage, och på kvällen ska jag och stina på BA tvåornas körprojekt! =) Det blir kul!!!

Nu har jag nog skrivit mitt längsta blogginlägg! Har du läst allt ända till hit så är det bara att gratulera, å tack för att du gjort det!!
Jag har lite ont i fingrarna....

KRAM

Emil dansar...


Ida filmade mitt solo med sin digitalkamera i fredags. Efter ca 6 timmars dansrep... Dvs emil var lite trött...
Sen la hon ut det på youtuben...
Solot kommer jag använda när jag söker stipendiet till skolan i London på tisdag. Det är Aurora Wallin och Ran Hamilton som har koreograferat!!!
Så jag gör som sist! Jag lägger ut en länk här, så kan man välja om man vill gå ut och kika...


http://www.youtube.com/watch?v=CO9nAST4Omg


Annars har det hänt ganska mkt i mitt liv...
Tänker hela tiden att jag ska blogga om saker, men sen glömmer antingen bort det eller så har jag inte tid!

Igår var jag, stina och jossan och tittade på danstreorna på balettakademien och deras dansföreställning "ME"! Väldigt roligt tyckte jag... Kul att äntligen få se något av dansarna eftersom jag bara tidigare tittat på musikalklasserna... Extra roligt var ju att jag sökte danslinjen och kom in och alltså skulle ha gått i den här klassen om jag inte hade valt dansforum istället.
Dom var väldigt duktiga, dom flesta! Väldigt fin rörelsekvalitet tyckte emil, och hon som hade huvudrollen var verkligen helt fantastisk! Så fina rörelser och underbart uttryck!!!
Lite tråkigt att det var modernt tycker jag, väldigt lite publikfrieri... Man ser att dom är duktiga och det dom gör är väldigt bra! Men man saknar det där lilla extra, dom stora hoppen och allt spektakulärt. Många saker som egentligen är väldigt svåra ser lätta ut...
Ja, jag vet inte... Jag är ingen dansressensent! (så stavas det nog inte)
Hur som hellst... Dom var duktiga men koreografin och scenografin var rätt tråkig. Å nej, jag ångrar inte att jag tackade nej till danslinjen...

Idag har vi haft sminkworkshop med Paulina!!!
Jätteroligt! Inför Cats så måste vi träna sminka oss, åsså måste vi ju veta hur vi skulle se ut...
Så jag har varit Rum Tum Tugger i tre olika omgångar idag... Ajajaj säger huden i ansiktet om det! Å ögonen har svidit hela kvällen... Mysigt! Men kul var det!!!
Som sista uppgift hade Paulina en tävling om vem som kunde göra sin sminkning snabbast!!! Självklart växte tävlingsdjävulen fram inom mig och efter strax under 4 min var jag klar!!! Resulterade i ett förstapris bestående av presentkort på glass! Väldigt trevligt...


       

Ikväll bjöd stina på kyckling med ris och kantarellstuvning!!! Så sjukt gott!!! Å sen kolla vi på TV hela kvällen!
Imorgon söndag ska emil repa stepp kl 10, evita kl 13 och jazz kl 15. Sen ska det packas och varas nervös inför Londonresan på måndag!!! Spännade! Önska mig lycka till!!!

Kändiskåt!


Haha!
Världens märkligaste dag har jag haft idag!!! =)

Har verkligen dansat hela dan! Balett och jazz på förmiddagen! Catsrep och sen jazz/moderntrep med Ran, och efter det Stepp med Lisa!
Lisa verkade få lite dåligt samvete över att vi skulle repa en fredag kväll. Hon har koreograferat galenskaparna, och skulle kolla in deras föreställning så dom skötte sig, så då tog hon med oss! Först gick vi på lite after stepp och drack öl. Det var Jag, kalle micke, robban, terese, mats och lisa...
Sen gick vi ner till kajskjul 8 och tittade på deras föreställning. Jag tyckte att vissa saker verkligen var helt sjukt roliga!!! Verkligen!!! Det mesta var bra, inte allt.
I pausen bjöd knut oss på tequila, och den visste ju vart den satt! Efter lite schysst discodans följde vi med galenskaparna till Lorensbergsteatern på nån märklig efterfest. Vi hade ju verkligen ingen aning, men steppskorna skulle vi ha med oss...
Shit pommes frites. Det verkligen kryllade av kändisar, och alla var så himlarns trevliga!!! Gratis mat och kaffe...

Åby och Annika, Lena ph, Orup, Mikael tornving, thomas pettersson, sven melander, thomas hedengran, Claes månsson och diverse fler som jag inte kommer ihåg nu... Shit va orutinerad man är på sånt alltså... Anders och Knut satt och pratade med oss jättelänge. Förövrigt så brukar Orup jaga i Hede... Om nu någon undrar... Jag har aldrig sett honom där...
Jag var ju inte sen med att berätta för thomas hedengran att jag också var från sveg. Robert mobbade mig för det resten av kvällen, men jag skäms fortfarande inte...

Inte som festen i Bjärnum med Emil Sigfridsson (fame factory), när jag kom fram och förklarade att jag också hette emil! Å att jag hade en tröja i våran föreställning som han haft en gång...
Rutinerat, verkligen!

Det är faktiskt konstigt det där... Hur man blir runt kändisar! Man vill liksom vara värsta coola och rutinerade. Men allting känns konstigt... Man blir såhär inställsam och extra trevlig bara för att dom är kända... Nu var det ju nästan bara dom som pratade, så det var ju väldans lättsamt, men ändå!!!
Vi var på festen i egenskap som dansare... "Jahaja, så det är ni som är Lisas dansare!!!"

Blev inget steppande i alla fall! Och tur var väl det, jag hade skämts så himla mycket, för man blir inte bättre på att steppa efter några öl, även om det kanske känns så!
Har i alla fall haft så sjukt roligt! Hade aldrig förvänatat mig detta! Å alla historier som Lisa berättat om diverse saker... Hahaha!!! Men det får lov att vara hemligt!!!
En sån himlarns överaskning!!!
Har precis kommit hem och ska snart gå och sova... =) Det ska bli så skönt!!! Å imorgon är det helt ledigt! Ska dansa från 12 till ca kanske 19 på söndag, så man får passa på å njuta!!! HÄRLIGT med sovmorgon imorgon!!! =)

Haha! Usch va pinsamt egentligen att skriva ett inlägg om detta. Men jag är en smula kändiskåt, jag står för det. Kommer kanske ta bort inlägget snart, så passa på och läs innan det försvinner!!!

NU ska jag i alla fall sova... Det kommer bli så sjukt skönt, jag är så trött...

Horoskåp


I mitt västerländska horoskåp i metro idag stog det "Du har problem med kroppen"
Jag tyckte det var så himla roligt....

Jag anser inte att jag har det, men en normal människa skulle kanske kalla det problem! Jag kallar det lite värk!

Idag har varit en bra dag! Fick lite nytt på steppen som verkligen var superroligt!

Om tolv dagar ska Emil åka till London själv och göra audition för stipendie till Laine! Jag är pretty nervous! Men vi är tydligen bara två som söker, och den andra tjejen var från nån balettskola... Så jag håller tummarna för att hon inte är så bra på att sjunga, för dansa lär hon ju kunna...

By the way

Såhär på kvällskvisten (seriöst så funderade jag på att stava kvisten med q, hmmm)
Min blogg är uppkopplad till Sitemeter.com, storebror Jon (
http://jonsoder.blogspot.com) som är familjens bloggexpert hjälpte mig med det när jag var och hälsade på i somras!
Då kan man se hur många som besöker bloggen och varifrån dom kommer, hur dom hittat dit osv... Väldigt rolig läsning och man kan fasna i det ganska länge...

Min blogg har ett genomsnitt på 13 läsare per dag. Ingen jättesumma kanske men det är ändå kul att folk går in och läser... Jag skriver ju ändå inte jätteofta och inte särskilt spännande eller roligt...

Sen är det helt sjukt många som kommer till min blogg genom att söka på Emil Söder. Det är nog det vanligaste sättet att komma till min blogg!
Jag tycker det är jättespännande! =) Söker man på mitt namn som ett sätt att komma till bloggen eller söker man för att man är intresserad av mig och på så sätt råkar hamna här...?
Andra schyssta sökord som folk kommer till bloggen på är bland annat Audition, Wallmans, Mary Poppins, Bjärnum, Dansforum, div olika lärare som jag har, men vanligast är verkligen Emil Söder, eller möjligtvis Emil Söder blogg... Jag tycker det är väldigt spännande iaf!

Nu ska jag lägga in en bild för det känner jag att jag vill! Vet inte än vilken det blir!
Den här blev det:

image177

En gruppbild från våran teaterproduktion "jaktscener från nedre bayern" i januari!
Det är Linneas kompis som tagit bilden så jag har inga rättigheter till den. Men jag vet att Linnea läser här så om hon vill att jag ska ta bort den så är det bara att säga till!!!

Massa kramar

Åhh!


Jag och stina var på bio igår, vi såg "the eye" Den var läskig! Innan dess var vi på Linnégatan och åt tacobuffé och drack cider! Det är ju bara måndag en gång i veckan, lika bra att passa på! =)
Vi har varit massor på bio i år. Har aldrig tidigare i mitt lov varit så mycket på bio under en period som vi har nu! Känns som man är stamkund. Fast med rabattkortet så koster det ju bara 45 kr så det får det väl vara värt!
Förra veckan såg vi "PS. I love you" Ingen jättehit kanske, jag somnade och när jag vaknade (stina väckte mig) var jag jätteförvånad över att dom satt i en roddbåd, jag trodde att dom var på ett nöjesfält eftersom dom skrattade så mycket!
Den enda gången jag somnat på film tidigare var på nån klassresa till stockholm för massa år sen. Som sista grej skulle vi gå på Cosmonova och se nån rymdfilm. Var helt slut. Dessutom blir jag altid lite åksjuk på Cosmonova så jag blundade bara lite, vaknade och ser en helt sjukt enorm astronaut komma flygande emot mig. Höll på å skita på mig! Tur man inte är där så ofta! =)

Har varit en soft dag annars idag. Jag har varit lite less bara! Balett är verkligen inte roligt! Steppade väldigt lite på steppen, och ärligt talat så vet jag inte om vi gjorde just nått vettigt på vårat 3 timmars körpass!
Har haft en väldigt skön kväll i alla fall!

Imorgon ska vi har vårt första egentliga Beatlesrep! Det ska bli kul!

Å fredag blir härlig! Först balett sen jazz (här brukar jag vara slut) Efter det har vi tre timmars Catsrep=flås och sång, och när det är klart 16.30 så ska vi repa stepp till typ 19.30 ca... Härlig dag!!!
Som kompensation har Lisa bjudit med oss att titta på Galenskaparnas föreställning på Kajskjul 8, Afterstepp! =) Hon har koreograferat deras föreställning och ska kolla så att dom sköter sig, åsså får vi följa med! =) Så det blir nog en härlig fredag!
Som det verkar är Lördagen ledig! =) Iaf än så länge...

Var inte alls sugen på att blogga när jag började nu, men kände att det var på tiden...
Blev ju en del ändå... =)