Turista i ditt eget landskap! del 3


Ida Hallman och jag har i två års tid semestrat i Härjedalen. Oftast när man ska på semester åker man långt bort för att se eller göra saker, men oftast har man aldrig sett det som finns på hemmaplan, det turisterna här tittar på.
Med den inställningen tog vi alltså för två år sedan och åkte till Ytterhogdal, trevlig liten by. Ifjol upprepades succén med att åka till Hede och när resemålet för året skulle bestämmas var det inte så svårt. Vi är båda två mycket upptagna människor men hittade idag en lucka på 4 timmar där vi kunde ses. Rätt svårt att åka nånstans då, därför turistade vi i sveg!

image50

Vi började dagen med att titta på världens största träbjörn som byggts i sveg. 13 meter hög är den minsann! Jämför med den andra björnen som står nedanför...

               

Även svegs kyrka fick ett besök. Ida poserar vid fontänen utanför och konstverket "svalor vid vatten" Fint va? Inne i kyrkan träffade vi min gamla musiklärare Eva Regnander. Hon sjöng "kärleken är" för oss, jättevackert... =) Hon är grym!!!

                       

Sen kollade vi in torget i sveg. Shyssta!!! Knäppte kort på A-lagarna vid bänkarna... Träffade Maria P som just tagit studenten från musikalgymnasiet i Sandviken och nu är hemma å sommarjobbar på familjens getgård =P Tog även och kollade in shoppingen, Ida fick syn på ett schysst linné på Gränganz, en av två klädaffärer i sveg.

image58

Det är roligt... Haha!!! =)

                       

Köpte mjukglass på centrumkiosken. Spanade in axelssons tivoli nedanför systembolaget, björnfesten börjar ju nämligen i morgon... Åsså måste man ju veta hur det går med simhallsbygget, kanske inte ett jättespännande turistmål, men som inbitna svegare är man ju lite nyfiken... Kom fram till att det nog kommer gå att simma där i jul...

       

Storöns folkpark har man festat på ett antal gånger. Nu har dom öppnat sommarcafé på dagtid. Självklart tog vi en fika, morotskaka och brownie... Mmmm... Haha =)

       

Kikade in badplatsen vid Sandtjärn. Var i alla fall lite folk där och badade. Var jätteskönt i vattnet, en annan gång blir det nog att man badar också... Men det regnade strax innan vi skulle iväg så man tänkte inte i dom banorna...

                       

Svegs Flygplats! Är det inte nästan som Arlanda i alla fall? Påminner lite om "doktorn kan komma" faktiskt. Ida posar med rallarrosor framför ytterberg, kollar man riktigt nära kan man faktiskt se byn som Ida kommer ifrån i bakgrunden. Jag prövar vingarna... Haha

image72

Sista stoppet blev i "Sörna" innan jag skjutsade hem ida till Ytterberg. Kommer nog inte hinna träffa henne mer i sommar eftersom hon snart rycker in som yrkesmilitär i Nordic battle group! Cool är hon!
Tack i alla fall!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback