Surströmming


Har idag ätit surströmming för första gången i år. Tre firrar blev det, men mer kommer det bli framåt sensommaren... =) Synd man blir så konstig i magen bara...

Märkligt, jag tycker verkligen att det luktar gott nu för tiden... =)
Man blir mer och mer vuxen för varje dag!

image82

Mumma?

Har dessutom slagit rekord på hundrundan. Sprang på 8, 54. Skitnöjd... =) Tyvärr blev det alldeles för snabbt så jag pallade inte mer än ett varv till och knappt det... Men det blev i alla fall 6km intervall löpning =)

Foppatofflor

Jag kom på en sak idag när jag höll på å sopa av våran altan...

Varför ser man inga foppatofflor i göteborg? När det fullkomligt kryllar av dom i Sveg?
Här har verkligen alla dom, å jag var nära på att skaffa ett par själv idag. Jösses vilken konstig trend egentligen.

Har du lyckats totalmissa denna trend?
Foppatofflor är alltså en modern variant av träskor, som är helt gjorda i gummi. Ganska stora, väldigt fula, och nästan alltid i starka kulörta färger. Nu kan man även köpa "tuffa" smycken till sina tofflor, som man sätter på ovansidan... Tydligen var det foppa som tog dem från USA till sverige, därav namnet... Å man ska ha det svindyra orginalet (crocs), inte de billiga kopiorna alltså...

image80


Ifjol på sjukhuset var det en, kanske två som hade foppatofflor, nu har nästan alla det. Å smycken till såklart. Är man riktigt cool har man den nyinkommna dammodellen, som är tunnare och sitter närmare foten, inte lika klumpiga som den vanliga modellen alltså!
Det är inte så att jag stör mig på det, snarare så att jag tycker att det är en aning märkligt...

Mamma och pappa kom hem i natt efter en weekendresa till Riga. Så som tack för att jag varit hemma och tagit hand om Rufus ville dom köpa ett par nya jobbarskor åt mig, väldigt behövligt, VERKLIGEN! Skorna jag har nu är ett par sandaler som jag köpte under högstadiet på Anderssons ekipering i sveg. På den tiden dom sålde, inte bara kläder, utan även skor och antikt. (märklig kombination egentligen) Numera finns inte ens affären kvar, utan är utbytt mod Ada&Arvid, en annan klädaffär, jaha men hur som helst. Jag har tjatat om att jag skulle behöva ett par nya jobbarskor, ett bra tag, men eftersom jag inte har några pengar blir det inget...
Så, det första jag tänkte på var att man kanske skulle ta och köpa sig ett par sprillans nya foppatofflor. Skitcoolt ju!

Åkte i alla fall till hälsoboden för å se om dom hade några hederllige birkenstock. Det hade dom, och ännu bättre var några andra skor som verkligen var skitsköna och billiga.
Men hon som hade affären hade inte några av sina egna skor utan just ett par foppatofflor, så jag frågade henne varför hon hade det, och om dom var bättre.
Nä, hon hade dom bara för att alla andra hade dom. Egentligen var dom ingenting att gå i, eftersom de är gjorda i gummi släpper det inte igenom så mycket luft så fötterna blir alldeles blöta. Å dessutom har de förbjudits på vissa sjukhus eftersom de avger statisk elektricitet som kan vara till besvär vid medicinsk utrustning. Jag som hatar statisk electricitet.
Hur som haver, köpte jag inga foppaskor utan de hederliga gamla fotriktiga sandalerna. Men är det inte lustigt hur mkt man ändå överväger att köpa nånting som man egentligen inte tycker om, bara för att alla andra har det.

Å speciellt då jag inte sett en enda ha det i Göteborg, medans skitmånga har det i Sveg. Inte bara på sjukhuset, utan i affären å på stranden å ja överallt ser man de där färgglada skorna!!!
Är foppatofflan ett landsbygds mode som aldrig kommer komma till städerna, eller har de funnits där tidigare men försvunnit så snabbt att man inte hunnit märka det?

Nä, jag vet inte. Men tydligen blev det ett helt inlägg i min blogg om de här märkliga skorna. Undrar hur länge de kommer att finnas kvar...?

image81

Snygga?

Inget nytt egentligen...


Skriver inte så mycket här just nu, beror kanske på att det inte händer så mkt...
Känns som att man är på jobbet dygnet runt, och lite så är det väl också =(
Men men, money makes the world go around!

Iaf så har syster m familj varit här i en vecka, jätteroligt att träffa dom igen! Johan har gett mig en jättebra lektion i intervallträning, så nu har jag äntligen ett mål med mitt springande, förutom att bara träna då förståss!!! =)
Erik, systersonen är verkligen hur go som helst, men man blir trött av att umgås med han!

Ska sjunga på en allsångskväll på Storöns folkpark på torsdag! Ifall nån har vägarna förbi så börjar det halv sju, tror jag... Min gamla musiklärare Eva undrade om jag hade lust å dra av någon bit, å det ville jag så klart... Var å tränade med henne i lördags och det blev fler än en kan man väl säga, ska även sjunga nån duett och lite stämmor!!! Gött mos!!! Å till liveband dessutom!
Kom å kolla vetja!!!

Annars händer det inte jättemycket kul saker på jobbet... Fick bryta upp ett säkerhetslås för nån vecka sedan... Var iofs kul... =) Med hammare... Haha

image79

För en herrans massa år sen...

Jobbartider


Usch! Stod i mitt horoskåp att jag skulle störa mig på en arbetskamrat idag. STÄMMER!!!
Fy, har jobbat kväll och det var verkligen inte roligt, är alldeles för trött å le just nu... Men strax byter semestergrupperna så det kommer en massa ny personal, hoppas att det blir bättre då...

Jobbar en dag till, sen i helgen ska hela familjen söder på tractorrace i döviken, hos morbror och kusinerna. Var där ifjol också, återkommer antagligen om det... Ska bo i stugan och bada å lite sånt, fira födelsedagar... Alla är väl där nu, utom jag och morfar, vi kör upp på lördag morgon kl 6, usch va jobbigt det kommer vara att köra... =( Men men, bara 30 mil...

Ibland när man kommer hem känns det som att det luktar bajs i huden och håret på en... Speciellt om man nyss har torkat upp en stor fet bajsklump som skvätt runt på golvet, å bäddat rent sängar... Nä huvva...
Men gotanten min väger upp mycket!  Så söt!!!

Haha

image78

Pust å stön!

Ida Ingemarsdotter, min vän sedan väldigt länge och som numera tillhör svenska landslaget i längdskidor. A-truppen.
Fungerar nu under sommaren som min personliga tränare. Skitbra!!! Idag sprang vi en mil... tog 1h och 15 min. Dvs lugnt och skönt tempo. Tredje gången jag sprang den rundan i sommar och det gick förvånansvärt bra =) Känns gött!!! =)



Ida kollar terrängen innan...

image74

Innan vi sprang iväg....

image75

Tillbaka... Haha

image76

Äh, så farligt var det väl inte egentligen!

"Nästa gång vi springer ska vi springa i två timmar i stället. För det klarar du" Tack för förtroendet Ida men huvva va jag gruvar mig.. Men det blir säkert bra... På söndag ska vi gymma!!! =) Det ska bli kul =)

Nä, nu måste jag sova, ska ju jobba imorgon! "ovanligt"

Turista i ditt eget landskap! del 3


Ida Hallman och jag har i två års tid semestrat i Härjedalen. Oftast när man ska på semester åker man långt bort för att se eller göra saker, men oftast har man aldrig sett det som finns på hemmaplan, det turisterna här tittar på.
Med den inställningen tog vi alltså för två år sedan och åkte till Ytterhogdal, trevlig liten by. Ifjol upprepades succén med att åka till Hede och när resemålet för året skulle bestämmas var det inte så svårt. Vi är båda två mycket upptagna människor men hittade idag en lucka på 4 timmar där vi kunde ses. Rätt svårt att åka nånstans då, därför turistade vi i sveg!

image50

Vi började dagen med att titta på världens största träbjörn som byggts i sveg. 13 meter hög är den minsann! Jämför med den andra björnen som står nedanför...

               

Även svegs kyrka fick ett besök. Ida poserar vid fontänen utanför och konstverket "svalor vid vatten" Fint va? Inne i kyrkan träffade vi min gamla musiklärare Eva Regnander. Hon sjöng "kärleken är" för oss, jättevackert... =) Hon är grym!!!

                       

Sen kollade vi in torget i sveg. Shyssta!!! Knäppte kort på A-lagarna vid bänkarna... Träffade Maria P som just tagit studenten från musikalgymnasiet i Sandviken och nu är hemma å sommarjobbar på familjens getgård =P Tog även och kollade in shoppingen, Ida fick syn på ett schysst linné på Gränganz, en av två klädaffärer i sveg.

image58

Det är roligt... Haha!!! =)

                       

Köpte mjukglass på centrumkiosken. Spanade in axelssons tivoli nedanför systembolaget, björnfesten börjar ju nämligen i morgon... Åsså måste man ju veta hur det går med simhallsbygget, kanske inte ett jättespännande turistmål, men som inbitna svegare är man ju lite nyfiken... Kom fram till att det nog kommer gå att simma där i jul...

       

Storöns folkpark har man festat på ett antal gånger. Nu har dom öppnat sommarcafé på dagtid. Självklart tog vi en fika, morotskaka och brownie... Mmmm... Haha =)

       

Kikade in badplatsen vid Sandtjärn. Var i alla fall lite folk där och badade. Var jätteskönt i vattnet, en annan gång blir det nog att man badar också... Men det regnade strax innan vi skulle iväg så man tänkte inte i dom banorna...

                       

Svegs Flygplats! Är det inte nästan som Arlanda i alla fall? Påminner lite om "doktorn kan komma" faktiskt. Ida posar med rallarrosor framför ytterberg, kollar man riktigt nära kan man faktiskt se byn som Ida kommer ifrån i bakgrunden. Jag prövar vingarna... Haha

image72

Sista stoppet blev i "Sörna" innan jag skjutsade hem ida till Ytterberg. Kommer nog inte hinna träffa henne mer i sommar eftersom hon snart rycker in som yrkesmilitär i Nordic battle group! Cool är hon!
Tack i alla fall!!!

Kikki Danielsson

image47

Jojomensan!
Igår var man lite kulturell mitt uppe i allt jobbandet... =)
Kikki Danielsson var på Gammelgården i Sveg och höll i allsång. Självklart var Emil där och sjöng med... =)
Början på sveg egen lilla festival "Björnfesten", med kändisar som Sara Lövgren och Nordman, jojomensan! Tyvärr jobbar jag hela helgen så det blir inte mycket utgång där inte... =(
Bra vibrationer var självklart bäst, å när hon joddlade...

Bra bantningstips från Kikki:
* När du är på väg ut å träna, gå fel och gå in på en restaurang i stället

Dessutom gjorde Kikki en liten "kupp" och sjöng en låt med bygdens egen Mats Elfqvist, sångare i dansbandet "King Edwards" Jodå... Busigt!



Å jadå! Emil var fram och tog en autograf han! Haha!

Imorgon är jag ledig, så jag och Ida Ha ska ut och turista i vårt eget landskap för tredje året i rad nu... =) Denna gång är det sveg som står på tur. Om nån vill ha en redogörelse för hur det är i Ytterhogdal eller Hede går det att läsa i min dagbok på Lunar...

Haha...

What's going on?


Hört på jobbet idag!

- "Äh fan, dra int så hårt i böxa, int ska du väl klöva mä i röva"
(haha, kan man va underbarare? I alla fall en som inte vill ha byxorna uppdragna till armhålorna)

- "Äh, klä av dig sjöl du"
(Var inte jättesugen på å duscha)

Jag: Visst ä hon fin i håre?
* "ha, låt na tro det du"
(en vårdtagare var inte jätteimponerad över mitt sätt att rulla hår)

Nä, idag var det verkligen kul å jobba, synd att det inte kan va så varje dag! Jobbar 6 dagar den här veckan, och sen bara fortsätter det, har rätt så mycket dagar, men det är helt okej... =) PENGAR! =)
Ska upp kl 6 imorrn så jag borde verkligen sova nu, men men, skriver lite här istället...

Var till järvsö i lördags på teater. Såg "tartuffe" av "moliere". Skitkul... Var inte det bästa jag sett, men det duger... =) Extra roligt när man vet att vi ska sätta upp en pjäs själva nu i höst. "Jaktscener från nedre bayern" Ja, ni vet den kända... Å att jag har fått en ganska stor roll i den... =) Är så lycklig!!! =)

I går skulle vi till Vänsjö, till morfar. Jag dissade det här med att åka bil de fyra milen, så jag cyklade istället... Grymt skönt, men det kändes i benen... 4 mil på 2 timmar kanske inte låter jättefort, men det var väldigt backigt... Lyckades faktiskt med att cykla ikapp en traktor, köra om och sen dra ifrån rejält! *nöjd* Haha!!! Efteråt badade jag och pappa i "västisjön" vid badhuse! Väldigt friskt =) Ruffe badade också... Å sen bjöd morfar på mat på världshuset i Kårböle. Riktigt mumsigt!!!

image46

"Badhuse" i "västisjön"

Annars flyter det på som vanligt, rätt lugnt... Jag å mamma ska kanske på allsång med kicki danielsson på gammelgården i morgon... Å på onsdag ska vi på korpens utomhusgympa!
Funkar faktiskt rätt bra med träningen... Ida drog med mig ut och sprang en mil förra veckan, som jag sen har upprepat... Har dessutom tränat intervaller och lite styrka... Haha, får väl se hur länge det håller i sig...? Tror inte så mycket på det tyvärr...

Nä, nu är det godnatt! Måste upp å jobba imorgon, å avbeställa färdkost från köket som jag beställt till fel dag, och kolla om någon skrev upp att jag viktade en av vårdtagarna igår... Antagligen inte... =P Glömde...

Gonatt